Transport gratuit pentru comenzile care au valoarea produselor de minim 150 lei.
»

Acidul hialuronic si colagenul – atribute si proprietati

Orice femeie isi doreste sa aiba o infatisare cat mai placuta si sa aiba o piele neteda, plina de stralucire si de prospetime. Specialistii in dermatologie recomanda utilizarea produselor cosmetice care au in structura lor acid hialuronic, indiferent ca este vorba despre creme de fata speciale sau despre serumuri care contin aceasta substanta.

Acidul hialuronic este prezent pe lista ingredientelor-cheie din creme, favorizand conservarea rezervelor de apa naturala ale tesuturilor pielii si imbunatatind aspectul acesteia prin efectul sau anti-aging.

Ce este acidul hialuronic si ce rol indeplineste?

Acidul hialuronic – cunoscut si sub denumirea stiintifica de „hyaluronan” – reprezinta un glicosaminoglican (un tip de molecula compusa in mare parte din zaharuri) care se gaseste in mod natural in organismul uman, de regula, la nivelul cartilajelor si in tesutul cutanat.

Rolul acidului hialuronic consta in transportarea nutrientilor catre celule, purificandu-le totodata de toxine.
Mai mult decat atat, aceasta substanta retine cantitati mari de apa – de a00 ori volumul propriu – si tocmai din acest motiv este considerat un ingredient esential pentru hidratarea la nivelul tesuturilor.

Odata cu inaintarea in varsta, volumul de acid hialuronic din epiderma scade, ceea ce duce la pierderea elasticitatii pielii si aparitiei ridurilor. De aceea, cremele eficiente au un continut bogat in acid hialuronic si au efecte de estompare a ridurilor si de netezire a pielii.

Beneficiile colagenului si ale acidului hialuronic

Colagenul si acidul hialuronic se gasesc intr-o concentratie mare in cartilaje, oase, tendoane, ligamente, fiecare avand cate un rol bine definit. Colagenul are rol de a mentine fermitatea si flexibilitatea tesuturilor, iar acidul hialuronic are o functie de hidratare.

Ultimele cercetari efectuate demonstreaza eficacitatea pe care le are acidul hialuronic asupra pielii, contribuind la netezirea si la hidratarea ei. Din acest motiv, beneficiile pe care le poate aduce prezenta acestei componente in produsele cosmetice sunt multiple.

Acidul continut in creme este o substanta eficienta pentru ca la nivelul pielii poate umple golurile dintre fibrele de colagen si elastina, iar astfel, ridurile sunt estompate.

Un alt beneficiu important este conferit de stimularea sintezei de colagen, substanta care sustine tendoanele, pielea si cartilajul. De altfel, specialistii recomanda sa asiguram organismului o cantitate optima de acid hialuronic.
Unul dintre marile avantaje pe care le confera acidul hialuronic se refera la compatibilitatea cu orice tip ten. Astfel, textura sa lejera nu constituie o problema nici pentru tenul gras (seboreic), nici pentru pielea sensibila.
Fiind un ingredient anti-aging, acidul hialuronic ridica un zid de aparare impotriva radicalilor liberi si poate reduce considerabil inflamatia.

Colagenul este o proteina esentiala pentru piele, par si unghii pe care corpul nostru o produce in mod natural. Cu cat imbatranim, cu atat scade capacitatea organismului de a produce aceasta substanta.

Tesuturile conjunctive sustin si conecteaza mai multe tipuri de tesuturi si organe din organism, constituind un soi de “lipici” celular. Din categoria tesuturilor fibroase, fac parte cartilagiile, grasimile si tendoanele, dar colagenul se regaseste si in ligamente, la nivelul vaselor de sange, in oase si bineinteles, in tesutul cutanat. De asemenea, componenta contribuie la mentinerea tineretii si a elasticitatii pielii, la mentinerea starii de sanatate a sistemului muscular, osos s.a.m.d.

Iata care sunt principalele beneficii pe care le poate aduce productia de colagen, alaturi de acidul hialuronic:

  • Contribuie la estomparea liniilor fine si a ridurilor;
  • Imbunatateste elasticitatea pielii si ii reda fermitatea;
  • Sustine matricea osoasa;
  • Imbunatateste circulatia;
  • Produce glicerina, o substanta care contribuie la arderea grasmilor in timpul somnului si la refacerea muschilor;
  • Corecteaza patul unghial si unghiile casante;
  • Ajuta la regenerarea parului subtiat si previne ruperea firelor de par

Cum te poate intineri acidul hialuronic

Datorita structurii sale, acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii o pelicula invizibila, transparenta si elastica, care actioneaza in profunzime la nivelul tesuturilor. De asemenea, pielea se va mentine ferma si supla, obtinandu-se un efect anti-imbatranire, asigurand totodata hidratarea necesara a tenului.

De altfel, tesutul cutanat are nevoie de o bariera naturala de aparare, pentru a radia de stralucire si pentru a avea un aspect fresh.

Acidul hialuronic confera pielii un grad ridicat de luminozitate ceea ce asigura tenului un aspect placut intinerit si odihnit. Aceste efecte se obtin tocmai datorita capacitatii acidului de retentie a apei ceea ce duce la cresterea nivelului de hidratare in mod automat.

© Copyright Gerocossen 2024. Toate drepturile rezervate.